Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфата ми не иЗка да върви

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Може и на колата нищо да и няма,но преди карах Тигра 1.6 и от 100км. на 5-та се осещаше тягата и без претиснения си ускоряваше боста прелично.Двете коли имат точно 3 коня разлика и мойте очаквания за колата бяха че ще върви колкото Тиграта (която е 1000кг.).Ясно ми е също че не само конете са определящи за ускорението,но поне в ниските мислех че ще е доста по добра.Все пак диагностиката ще си покаже.

Comment

Първоначално публикувано от iavorpalazov Покажи съобщение
      ....,но поне в ниските мислех че ще е доста по добра.......
      От тук ти идва заблудата че колата ти не е наред
      В деиствителност нещата са точно обратното!
      ааа и не очакваи алфата да се придвижва по-бързо от тиграта,защото няма да стане-говоря КОНКРЕТНО за твоя пример
      146 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
        От тук ти идва заблудата че колата ти не е наред
        В деиствителност нещата са точно обратното!
        ааа и не очакваи алфата да се придвижва по-бързо от тиграта,защото няма да стане-говоря КОНКРЕТНО за твоя пример
        колега и моята алфа нещо не иска да върви 1,6 t.s,не набира веднага,като прекъсване се получава нещо,в сервиз ходих проблем в TPS-датчика правиха го нещо но бил за смяна-пак си е така колата. като откриеш проблем аре кажи ми да видя да оправя и моята благодаря
        Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark

Comment

Аз съм със същия мотор и според мен колата си върви екстра за кубатурата си. В тоя клас толкова. За повече търси детелинката. И за накрая ще си позволя да се самоцитирам от една друга тема:
          "Тук всички сме високооборотни фанатици...."
          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Тиграта е 1000кг, 146-цата е 1135кг и е по-високооборотна. На 5-та и аз не изпреварвам с 1.6TS, освен, ако не карам с 120км/ч поне.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Ей за това ви обичам всичките!Големи гавраджии сте и не ви пука от нищо.Като не върви на 5-та,шибни и 4-та и всичко е наред.Бохемска работа.Колега,сред целия спам,имаше и едно две разумни предложения.Моята е малко по слаба от твоята,но като я напъна на 5-та, след 80 км/ч се набира много удовлетворително.В диапазона 60-180 на 5-та нямам пропадания.За това си виж ауспуха,преведи си го запушен,въздушен филтър-същото и компресия на цилиндрите.Това е по-простото и по евтиното.ДЕ битомери и други простотии - после.Вероятно причината е по-прозаича.Успех!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Това от 100км на 5-та го направих просто за да сравня двете коли,това не означава че карам така.И аз си я ръчкам как си требе.Просто разликата в конете е минимална а вървежа усетливо различен.Все пак благодаря на всички за мненията.
                Кажете ми сега за тая детелинка ,кво означава,че имам една отзад отляво (предполагам слагана допълнително).

П.С. Тепърва навлизъм в Алфа света и не съм много наясно с тея колици.

Comment

Първоначално публикувано от iavorpalazov Покажи съобщение
                  Това от 100км на 5-та го направих просто за да сравня двете коли,това не означава че карам така.И аз си я ръчкам как си требе.Просто разликата в конете е минимална а вървежа усетливо различен.Все пак благодаря на всички за мненията.
                  Кажете ми сега за тая детелинка ,кво означава,че имам една отзад отляво (предполагам слагана допълнително).

П.С. Тепърва навлизъм в Алфа света и не съм много наясно с тея колици.
                  За съжаление колега си прав за вървенето, алфа и изобщо всички италиански бензинови НЕтурбо мотори се славят с лоша еластичност. Демек искат си обороти. А специално 1,4ТС още повече.

Детелинката се слага само на топ-версиите - за 145 на версия 2.0ТС или иначе казано QV - quadrofoglio verde (зелена четирилистна детелина). Те имат също и на праговете. При опел приблизителния еквивалент е GSI.

Твойта определено е слагана допълнително.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

здравейте колеги едно питане имам! не ми светва чека при контакт и кода там проблема е в захранващия кабел но чека неще да светне някой с някакви идеи или подобно преживяване кято моето

Comment

как ще и вкарам трета и в червено другите ще са спрели един път на околовръсния я вкарах в червено на 3-та и 4-та 8 коли изпреварих за 800 м и след една седмица нов двигател хихи

Comment

Колега отиди при някой който разбира от туин-спаркове да погледне правилно ли е зацепена и като изпреварваш ... Ниска предавка и сичката газ ... Ще останеш изненадан ... Относно теглото 145-цата тежи 1240 кг. Проверено няколкократно
                        sigpic
                        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Незнам преди да се случи това с двигатела че да протече масло през втори цилиндър колата без центровка спокойно развиваше за един км 140-150 но уви от некадърници стигнах до нов двигател

Comment

ми то форума е за това да се ползва по същество

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                              ми то форума е за това да се ползва по същество
                              след инфото което ти дадох невиждам конкретен отговор информация която да ми помогне не че съм очаквал

Comment

Working...
                              X